Ibland kan det kännas helt hopplöst att gå ner i vikt. Du når inte den där magiska gränsen du jagar. Du kanske har satt ett delmål på -10kg, eller att du ska ner under 100kg men det verkar helt omöjligt att nå dit. Då är det väldigt lätt att tröttna.

Mitt tips då är att byta fokus ett tag. Fokus hamnar ofta på resultatet, vilket såklart är naturligt, men leder ibland till en känsla av misslyckande. Fokusera istället på vägen till resultatet. Sätt upp som mål att följa din plan i 6 dagar i streck. Resultatet kommer då oftast av sig själv. Om du äter enligt Viktväktarna, försök se till att äta inom din smarta zon i 6 dagar. Om du äter LCHF, försök att ligga under din dagliga mängd kolhydrater under 6 dagar. Äter du enligt någon annan diet, försök att hålla den i 6 dagar.

Varför just i 6 dagar? Jag upplever att det lättare att fortsätta med något som jag gjort i just 6 dagar. Men detta är säkert individuellt. Prova dig fram!