Att vara stolt över sina snedsteg


Jag har varit en sån person som går all in under en period och sen misslyckas jag av en eller annan anledning.

Jag har ramlat ner i fallgropar och sen inte haft orken att ta mig upp direkt utan tillåtit mig själv att ge upp min viktminskning, gå upp allt och lite till för att tillslut ta tag i det igen och då tvingas börja om.

Tidigare så var det så att om jag åt några points för mycket en dag så var allt bortkastat. Även den fina viktminskning jag lyckats åstadkomma under flera veckor. Det var som att den inte fanns. Jag hade misslyckats och det var ingen idé att fortsätta.

Jag tror att detta handlade om förväntningar på mig. Både från andra och från mig. Jag har ju fått höra många kommentarer om min vikt genom åren, både som barn men även i vuxen ålder. Och sånt sätter såklart sina spår. Jag har ofta känt ett misslyckande när det kommer till min vikt. Visst kan man se det som ett misslyckande på ett sätt, men inte ett som jag behöver straffas för och inte ett som är omöjligt att reparera. Jag byggde upp min inspirationsbas på att allt skulle vara perfekt och så fort jag misslyckades, om så bara med en point, så var jag värdelös och all min inspiration var borta. Jag kunde inte se att det handlade om en långsiktig förändring.

Nu däremot så är jag helt lugn med tanken att ibland inte hålla mig till planen! Jag vet att det inte är bra att göra det jätteofta, men jag vet att det inte heller är en katastrof eller dåligt. Om jag får ett plus på vågen en vecka så får det vara så, det händer ibland och är inget att göra nåt åt. Det man kan göra är att välja är sin inställning till det.

Igår var jag och sambon på Iron Maiden. Det blev sent och vi har ca 3 timmars bilfärd hem. Så detta blev min frukost inatt vid halv tvåtiden! ?

Den gamla Johan hade inte mått bra idag, han hade skämts, konstaterat sitt misslyckande och grävt en fallgrop åt sig själv att falla i. Men den nya Johan skrattar åt det, rycker på axlarna och säger, “So what” samtidigt som han stolt berättar om det för alla som vill lyssna! ???

Ni är alla vackra, glöm inte bort det! Ni kanske är överviktiga men inte underfina!! Rita inte ett likamedtecken mellan vacker och smal. Sträck på er och ta allt i er egen takt! Och tappar ni inspirationen, låt er inspireras av andra. Be om hjälp hos någon som kan boosta er! Ni är inte ensamma!

Ha en fin dag! Var rädda om er! ?


© 2020 Viktologi.se. Alla rättigheter reserverade.

Tema av Anders Norén.