För mig finns inget mindre motiverande än människor som ska berätta för mig att jag måste gå ner i vikt. Det kan finnas hur vettiga argument som helst, men det hjälper inte mig.

Jag VET att jag måste gå ner i vikt. Jag VET att det finns en ökad risk för diabetes, cancer och andra hälsorelaterade problem med att vara överviktig. Jag VET att mina barn kanske riskerar att deras pappa dör tidigare än nödvändigt. Men jag ska gå ner i vikt för att jag själv har motiverat mig till det. Jag kan själv motivera mig med ovantående argument, men ingen annan ska tala om det för mig. Det kanske är en rätt barnslig inställning, men det är så jag fungerar.

Det jag tror fungerar bättre och det jag vet fungerar bättre på mig är att visa för den du bryr dig om att hen duger precis som den är. Jobba med att få personen att tycka om sig själv så kommer det andra av sig själv. Om du själv är mitt i en viktminskning kan du motivera genom att dela med dig av dina framgångar. Tänk på att uppmuntra hellre än att peka med pekpinne.