Ibland hör man människor säga att “Om jag bara var snyggare så skulle jag…” eller “Om jag bara vägde 15kg mindre så…”

Jag har själv varit en sån. “Om jag bara vore 40kg lättare” 😀 Haha, man kan ju aldrig sätta rimliga delmål! Allt eller inget! 😀

Sen när man väger mindre så är man i alla fall inte nöjd. Förändringen måste ske på insidan för att man ska kunna uppskatta sig själv, oavsett vad man väger, eller hur “snygg” man är. Annars hade alla smala och vackra människor varit enbart lyckliga. Jag vet att det inte är så.

Om jag går ner 20kg så ska jag bada på en badplats utan att skämmas

Johan Lärfars – Överviktig

Jag har varit i simhallen och badat, jag har varit på ett par stränder även när jag vägde över 120kg, men det var verkligen jobbigt. Jag skäms så otroligt mycket och tycker precis ALLA tittar snett på mig. Jag gömmer mig gärna bakom en handduk eller i vattnet fast det är skitkallt! 😀

Nu när jag gått ner över 20kg så känner jag mig fortfarande inte bekväm, men jag försöker sätta saken i perspektiv. Om man tänker att jag statistiskt sett har levt halva mitt liv nu, varför ska då jag skjuta saker på framtiden som jag kan göra redan idag. Vissa saker går inte att göra som överviktig, det finns fysiska begränsningar. Men de saker jag undviker på grund av mitt egna huvuds begränsningar kan jag faktiskt göra redan idag. Som till exempel bada. Den enda nackdel jag ser med att skämmas mindre för min kropp är att det tar mycket längre tid att doppa mig eftersom jag inte har lika bråttom ner till vattnets trygghet! 😀

Om jag ska vänta till min kropp uppfyller de ideal som gäller idag kommer jag aldrig att få bada. Så, även om du inte kan gå ner till din idealvikt idag så kan du börja jobba med din inställning redan idag.

Börja med att lära dig tycka om dig själv precis som du är. Fokusera på dig själv, här och nu, inte där och sen! Med det menar jag inte att du inte ska ha mål, men glöm inte bort att det är du, här och nu som påbörjar förändringen. Det är den personen ditt framtida jag kommer att se som en hjälte. Den personen är värd att älska!